(Οδηγός) Πώς να διαγράψετε πλήρως το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook από το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων

(Οδηγός) Πώς να διαγράψετε πλήρως το ιστορικό αναζήτησης στο Facebook από το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων

Πολλές φορές ξεχνάμε τι ψάχναμε στο Facebook, ποιες φωτογραφίες και αναρτήσεις μας άρεσαν, των οποίων το χρονοδιάγραμμα γράψαμε και ούτω καθεξής, αλλά το Facebook δεν ξεχνά ποτέ. Το Facebook θυμάται κάθε λεπτομέρεια όσο μεγάλη ή μικρή και τις αποθηκεύει στο 'Activity Log'. Ακόμα κι αν η ρύθμιση απορρήτου για αυτήν έχει οριστεί έτσι ώστε μόνο εσείς μπορείτε να τη δείτε, μπορεί να βρεθείτε σε μια άβολη κατάσταση, εάν για παράδειγμα κάποιος παραβιάζει τον λογαριασμό σας. Θα μπορούν να δουν τα πάντα στο 'Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων' και αυτό μπορεί να είναι κάτι που κάποιοι από εμάς θα είναι πολύ άβολοι.





Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το «Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων» ξεκινά από το ξεκίνημα της χρήσης του Facebook. Διατηρεί ό, τι μπορεί να έχετε αναζητήσει. Για να είστε ασφαλείς, ειδικά για άτομα που δεν θέλουν να εντοπίζονται οι δραστηριότητές τους στο Facebook, το περιοδικό Innov8tiv θα σας δείξει πώς να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις σας στο Facebook ή μόνο τις αναζητήσεις που δεν θα θέλατε να γνωρίζουν άλλοι. Είναι στην πραγματικότητα μια επιλογή που υπήρχε πάντα στο Facebook, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα. Το παρακάτω είναι βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε:

  • Βήμα 1: Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης σας. Αυτή είναι η περιοχή Ρυθμίσεις.
  • Βήμα 2: Κάντε κλικ στο «Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας» από τη λίστα επιλογών.

delete fb history step 2

  • Βήμα 3: Τώρα θα πρέπει να βρίσκεστε σε μια νέα σελίδα. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, υπάρχει μια λίστα επιλογών. Η επιλογή «Αναζήτηση» βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος, κάντε κλικ σε αυτήν. Ένας περιστρεφόμενος κύκλος θα εμφανιστεί ακριβώς δίπλα στην επιλογή «Αναζήτηση» και θα ανοίξουν οι αναζητήσεις σας.
  • Βήμα 4: Βρίσκεστε τώρα στο κύριο μενού για το ιστορικό αναζήτησης. Ένα στοιχείο μπορεί να διαγραφεί κάθε φορά κάνοντας κλικ στο εικονίδιο 'Κατάργηση' για κάθε αναζήτηση. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις σας ταυτόχρονα από την επιλογή 'Εκκαθάριση αναζητήσεων' στο επάνω μέρος.

delete fb history step 4



  • Βήμα 5: Το Facebook θα σας ρωτήσει εάν θέλετε πραγματικά να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή 'Κατάργηση' για να συνεχίσετε.

delete fb history step 5

  • Βήμα 6: Βόιλα! Το ιστορικό αναζήτησής σας έχει διαγραφεί.

Είναι υπέροχο που το Facebook έχει δώσει αυτήν την επιλογή διαγραφής του ιστορικού αναζήτησης. Πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα με αυτό που έκαναν αναζήτηση στο Facebook και φοβούνται ότι εάν χακαριστούν ή εάν οι λογαριασμοί τους αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οι αναζητήσεις τους θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εικόνα που κατέχουν οι γύρω τους. Ακολουθώντας τα παραπάνω απλά βήματα θα μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε συγκεκριμένες αναζητήσεις ή να καταργήσετε όλες τις αναζητήσεις όπως εσείς επιθυμείτε και να έχετε την ηρεμία σας.