Πώς να αποκλείσετε συγκεκριμένες εφαρμογές στο iPhone

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους ή τους περιορισμούς απενεργοποιώντας ορισμένες από τις εφαρμογές iPhone και επιλέγοντας επιτρεπόμενες εφαρμογές ηλικίας, για να επιτρέψετε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν εφαρμογές και λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιούν και να αποκλείσετε αυτές που θέλετε να είναι μακριά. Στο iOS 12, υπάρχει επίσης μια πρόσθετη λειτουργία του 'Time Screen' για συγκεκριμένες εφαρμογές στις οποίες προτιμάτε τα παιδιά σας να μην περνούν όλη την ημέρα.





Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένες εφαρμογές σε iPhone και iPad:

  1. Ανοίξτε τις 'Ρυθμίσεις' από την αρχική σας σελίδα.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Γενικά».
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Περιορισμοί». Αυτό θα ανοίξει το μενού για Περιορισμούς. Εάν οι περιορισμοί είναι ήδη ενεργοποιημένοι, τότε θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για περιορισμούς (διαφορετικός από τον κωδικό ασφαλείας).
  4. Πατήστε «Ενεργοποίηση περιορισμών» στην κορυφή. Θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν νέο τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης περιορισμών.
  5. Δημιουργήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης περιορισμών. Κάθε φορά που εισέρχεστε στο μενού Περιορισμοί, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμών. Θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας εισάγοντας ξανά τον κωδικό.
  6. Εντοπίστε την επικεφαλίδα 'ΕΠΙΛΟΓΗ' στο επάνω μέρος του μενού Περιορισμοί. Αυτό θα σας δείξει όλες τις εφαρμογές μετοχών που μπορείτε να αποκλείσετε σε iPhone ή iPad. Σύρετε τον πράσινο διακόπτη στο Off για να αποκλείσετε μια εφαρμογή μετοχών που θέλετε. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένες υπηρεσίες όπως Εγκατάσταση εφαρμογών και αγορές εντός εφαρμογής.
  7. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάτω από την επιτρεπόμενη επικεφαλίδα περιεχομένου, πατήστε «Εφαρμογές». Αυτό θα εμφανίσει όλες τις ηλικιακές βαθμολογίες που χρησιμοποιούνται στο App Store.
  8. Επιλέξτε μια βαθμολογία ηλικίας που θέλετε να επιτρέψετε για όλες τις εφαρμογές. Τυχόν εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες και βρίσκονται πάνω από την επιλεγμένη βαθμολογία θα διαγραφούν και δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές πάνω από αυτήν την αξιολόγηση. Έχετε πολλές επιλογές εδώ που περιλαμβάνουν: 'Να μην επιτρέπονται εφαρμογές', '4 +', '9 +', '12 +', '17+' και 'Να επιτρέπονται όλες οι εφαρμογές'. Μόλις επιλέξετε 'Να μην επιτρέπονται εφαρμογές', τότε όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές σας θα διαγραφούν και δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε καθόλου νέες εφαρμογές.
  9. Τώρα επάνω αριστερά, πατήστε το κουμπί 'Περιορισμοί' πίσω. Θα αποθηκεύσει όλες τις νέες ρυθμίσεις και θα σας μεταφέρει στο μενού Περιορισμοί.