Google+: Τρόπος ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της λειτουργίας Find My Face, της δυνατότητας αναγνώρισης προσώπου

->

Και οι λειτουργίες αρχίζουν να συσσωρεύονται στο Google+, ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που ονομάζεται Find My Face που υπόσχεται να διευκολύνει πολύ τους χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο να επισημάνουν άτομα μέσω αυτής της νέας μεθόδου.

Εάν αναρωτιέστε πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί η λειτουργία, εδώ είναι η γρήγορη και βρώμικη εξήγηση: εάν αποφασίσετε να επιλέξετε να συμμετέχετε στο Find My Face. Όταν ένας από τους φίλους σας ανεβάσει μια φωτογραφία και βρίσκεστε σε αυτήν, θα λάβει μια ειδοποίηση λέγοντας Είναι αυτότο όνομά σου-εδώ?, και τώρα μπορούν εύκολα να σας επισημάνουν στη φωτογραφία. Αφού δημιουργηθεί η ετικέτα, θα λάβετε μια άλλη ειδοποίηση όπου μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε την ενέργεια —όλα είναι στο χέρι σας.





Εύρεση του προσώπου μου - προτροπή Google+

Με την ενεργοποίησηΒρείτε το πρόσωπό μου, το Google+ μπορεί να ζητήσει από άτομα που γνωρίζετε να προσθέσουν ετικέτα στο πρόσωπό σας όταν εμφανίζεται στις φωτογραφίες. Φυσικά, έχετε τον έλεγχο των ετικετών που αποδέχεστε ή απορρίπτετε και μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία στις ρυθμίσεις του Google+. — είπε ο μηχανικός της Google Matt Steiner σε μια ανάρτηση στο Google+.

Αν θυμάστε αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο της τεχνολογίας καθώς ο κοινωνικός γίγαντας, το Facebook, διαθέτει ήδη αναγνώριση προσώπου που ονομάζεταιΠρόταση ετικέταςπου μπορεί να αναγνωρίσει τους φίλους σας όταν ανεβάζετε φωτογραφίες στον ιστότοπο.



Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Google+ Find My Face

Το καλό νέο είναι ότι αυτή η νέα δυνατότητα στο κοινωνικό δίκτυο είναι opt-in, που σημαίνει ότι είναι απενεργοποιημένη/απενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν νομίζατε διαφορετικά. Για να ενεργοποιήσετε το Find My Face, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό Google+ και επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα —https://plus.google.com/settings/plus, στη συνέχεια απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω στοΦωτογραφίεςενότητα και κάντε κλικ στην επιλογή Βρείτε το πρόσωπό μου στις φωτογραφίες και ζητήστε από άτομα που γνωρίζω να μου προσθέσουν ετικέτα για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτή η δυνατότητα κυκλοφορεί αργά και μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Find My Face - Ενεργοποίηση στο Google+



Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιείτε το Find My Face;

Αυτό είναι κάτι ενδιαφέρον που πρέπει να ξέρετε σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη στο μέλλον, αφού σας επισημάνουν έναν τόνο φωτογραφιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

  • Το μοντέλο του προσώπου σας έχει διαγραφεί.
  • Τα άτομα που γνωρίζετε δεν θα ζητούνται πλέον να σας επισημάνουν.
  • Τυχόν ετικέτες ονομάτων που προστέθηκαν δεν διαγράφονται. Αν θέλετε ναδιαγράψτε τις ετικέτες σας, μπορείτε να το κάνετε μέσαΦωτογραφίες με εσένα.

ΠηγήTechie Buzz